Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 0,5 bögre liszt
- 6-8 dkg margarin (1/3 kocka margarin)
- 2 púpozott ek cukor
- 1 tojás
- 50 g csoki
- 50 g áfonya
- szódabikarbóna
- só
- 1-2 kk fahéj
Elkészítése:
Először összekeverjük a száraz összetevőket a csoki kivételével, majd összedolgozzuk a margarinnal és a tojással.
Mikor már sikerült jól elkeverni, csak akkor keverjük hozzá a csokoládét. A tésztából kis gombócokat formázunk és felsorakoztatjuk őket a tepsiben. Végül vizes kézzel kicsit ellapítjuk.
Ha azt szeretnénk, hogy szép kerek kekszek legyenek, akkor elővehetünk egy pogácsaszaggatót és abban igazgassuk el őket egyenként. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
[box style=”info”]Ebből a mennyiségből nekem 12 db keksz szokott készülni.[/box]

