Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis álom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 15 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg finom liszt
  • 12 g sütőpor
  • 9 ek víz

Csokikrémhez:

  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 3 ek kakaópor
  • 2 ek citrom leve
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 egész tojás
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg margarin

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból három lapot sütünk. 5 tojást szétválasztunk. A sárgákat kikeverjük 10 dkg porcukorral és 3 ek vízzel. Hozzáadunk 10 dkg lisztet, amiben belekevertünk előtte 4 g sütőport, majd alaposan összedolgozzuk. A fehérjéket csipet sóval keményre felverjük, majd lazán beleforgatunk 3 dkg reszelt csokit. A habot a lisztes keverékhez adjuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30*40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A maradék hozzávalókból sütünk még kettő lapot. Ha langyosra hűltek a lapok, leszedjük róla a sütőpapírt.

A vizet összeforraljuk a cukorral, kakaóporral és a citromlével. Ha elolvadt a cukor, lehúzzuk a lábast a tűzről és hozzáadjuk a csokit és a tojásokat, majd alaposan összedolgozzuk, majd kihűtjük. A margarint és a vajat alaposan kihabosítjuk, majd a csokis krémhez adjuk és jól elkeverjük.

A lapokat megtöltjük a krémmel, úgy, hogy a tetejére is jusson. Csokis tortadarával megszórjuk, majd hűtőbe tesszük pár órára.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-alom/