Cupcake alap
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinformát kivajazzuk vagy papírkapszlikkal kibéleljük. A banánt villával összetörjük, majd hozzákeverjük a tejet, a tojást és az olvasztott margarint.
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk, a banános masszához adjuk, majd hozzákeverjük a cukrot. Simára dolgozzuk, végül óvatosan beleforgatjuk a csokicseppeket vagy az apróra vágott étcsokoládét.
A formákat kétharmad részig megtöltjük a tésztával, majd 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Kihűlésig félretesszük.
Krém
A 6 evőkanál tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a fehér csokoládét, és addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz. A krémet langyosra hűtjük.
A a maradék habtejszínt félig felverjük, beleforgatjuk a langyos fehércsoki-krémet, majd együtt kemény habbá verjük. A mousse-t habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejét díszítjük vele.
Tipp
A mousse-t ízesíthetjük kevés reszelt narancshéjjal vagy vaníliával, így még izgalmasabb ízvilágot kapunk. A tetejét megszórhatjuk csokiforgáccsal, kakaóporral vagy friss gyümölccsel is.