Elkészítése
Tészta
A lisztet a margarinnal, porcukorral, tojással, sütőporral, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva fél órára hideg helyre tesszük pihenni.
Formázás és töltés
A pihentetett tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd megfelezzük. Az egyik felére banánkarikákat helyezünk, mindegyikre teszünk egy kanál mogyorókrémet. Ráhajtjuk a tészta másik felét, és a banánok körül óvatosan lenyomkodjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a kekszeket.
Sütés
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 7 perc alatt megsütjük.
Tipp
A töltelékhez mogyorókrém helyett használhatunk nutellát vagy akár olvasztott csokoládét is. Ha különlegessé tennénk, szórhatunk a tetejére egy kevés porcukrot vagy fahéjat tálalás előtt.
