Elkészítése
A lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felaprított fehér csokoládét.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük az olajat. A banánt villával pépesítjük, és a tojásos masszához adjuk. Ezután összeforgatjuk a száraz és a nedves hozzávalókat, amíg egynemű tésztát kapunk.
A muffinsütőt kivajazzuk és kilisztezzük, vagy papír kapszlikat helyezünk bele. A formákat félig megtöltjük tésztával, mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál nutellát, majd befedjük a maradék masszával.
Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a muffinok szépen megemelkednek és aranybarna színt kapnak.
Tipp
Ha extra csokis élményre vágyunk, a tetejét megszórhatjuk étcsoki- vagy tejcsokidarabokkal is sütés előtt. A banánt helyettesíthetjük körtével is, így egy másik, lágyabb ízvilágot kapunk.


