Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A puha vajat a porcukorral simára keverjük, majd belecsepegtetjük a vanília aromát. A sima lisztet a kukoricaliszttel és egy csipet sóval elkeverjük, majd fokozatosan a vajas masszához dolgozzuk, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.
A tésztát 4 részre osztjuk, majd mindegyikből 6–6 kisebb gombócot formázunk (összesen 24 darabot). A tepsire sorakoztatjuk, és enyhén lenyomjuk őket, hogy ne guruljanak el. Előmelegített sütőben 12–15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Pár percig a tepsin pihentetjük, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Krém
A tejszínt egy lábasban felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk. Ha szeretnénk, kakaóport is adhatunk hozzá. A tűzről levéve kihűtjük, majd hűtőben pihentetjük, amíg kenhető, vajszerű állagúvá nem válik.
Összeállítás
A kihűlt puffancsokat óvatosan félbevágjuk, és megtöltjük a csokoládékrémmel. Akár úgy is készíthetjük, hogy két egész puffancsot ragasztunk össze a krémmel.
Tipp
A puffancsokat díszíthetjük porcukorral vagy vékony csoki csíkkal a tetejükön. Jól záródó dobozban, hűtőben pár napig frissen tartható, így előre is elkészíthető.
