Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis bécsi puffancsok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók  24 db -hoz

  • 18 dkg puha vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 18 dkg liszt
  • 4 dkg kukoricaliszt
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 10 dkg étcsokoládé (vagy tej)
  • 1 evőkanál kakaópor (opcionális)
  • 6 evőkanál tejszín

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A puha vajat a porcukorral simára keverjük, majd belecsepegtetjük a vanília aromát. A sima lisztet a kukoricaliszttel és egy csipet sóval elkeverjük, majd fokozatosan a vajas masszához dolgozzuk, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.

A tésztát 4 részre osztjuk, majd mindegyikből 6–6 kisebb gombócot formázunk (összesen 24 darabot). A tepsire sorakoztatjuk, és enyhén lenyomjuk őket, hogy ne guruljanak el. Előmelegített sütőben 12–15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Pár percig a tepsin pihentetjük, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

Krém

A tejszínt egy lábasban felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk. Ha szeretnénk, kakaóport is adhatunk hozzá. A tűzről levéve kihűtjük, majd hűtőben pihentetjük, amíg kenhető, vajszerű állagúvá nem válik.

Összeállítás

A kihűlt puffancsokat óvatosan félbevágjuk, és megtöltjük a csokoládékrémmel. Akár úgy is készíthetjük, hogy két egész puffancsot ragasztunk össze a krémmel.

Tipp

A puffancsokat díszíthetjük porcukorral vagy vékony csoki csíkkal a tetejükön. Jól záródó dobozban, hűtőben pár napig frissen tartható, így előre is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-becsi-puffancsok/