Elkészítése
A vizet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport és a margarint, majd a keveréket tűzre tesszük, és forrásig hevítjük. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, és alaposan elkeverjük. Ezután a lisztet és a szódaport is a keverékhez adjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a joghurtot és az egész tojásokat is, amíg egynemű masszát nem kapunk.
Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a massza felét beleöntjük, majd rászórjuk az apróra tördelt csokoládét. A maradék masszát ráöntjük, hogy teljesen befedje.
Az előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 25 percig sütjük, amíg a sütemény megszilárdul. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Csokoládés máz elkészítése:
A csokoládét, a margarint, a joghurtot, a porcukrot és a kakaóport gőz felett megolvasztjuk. Addig keverjük, amíg sima, fényes mázat nem kapunk. A végén az apróra vagdalt mogyorót is hozzákeverjük.
A megsült süteményt kockákra vágjuk, majd a mogyorós csokoládémázzal leöntjük. Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon a sütemény tetején.

