Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis Brownie recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2 dl víz
  • 1 dl natúr joghurt
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 22 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1 tábla étcsokoládé (apróra tördelve)

Tetejére

  • 10 dkg margarin
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 6 evőkanál joghurt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg durvára vágott dió (vagy mogyoró )

Elkészítése

A vizet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport és a margarint, majd a keveréket tűzre tesszük, és forrásig hevítjük. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, és alaposan elkeverjük. Ezután a lisztet és a szódaport is a keverékhez adjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a joghurtot és az egész tojásokat is, amíg egynemű masszát nem kapunk.

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a massza felét beleöntjük, majd rászórjuk az apróra tördelt csokoládét. A maradék masszát ráöntjük, hogy teljesen befedje.

Az előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 25 percig sütjük, amíg a sütemény megszilárdul. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Csokoládés máz elkészítése:

A csokoládét, a margarint, a joghurtot, a porcukrot és a kakaóport gőz felett megolvasztjuk. Addig keverjük, amíg sima, fényes mázat nem kapunk. A végén az apróra vagdalt mogyorót is hozzákeverjük.

A megsült süteményt kockákra vágjuk, majd a mogyorós csokoládémázzal leöntjük. Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon a sütemény tetején.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-brownie-2/