Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 dkg darált mandula 13 dkg vaj 10 dkg étcsoki-bevonat 10 dkg kristálycukor 6 dkg vaníliás cukor 25 g finomliszt 6 tojássárgája 6 tojásfehérje 1 csipet só 1 csipet sütőpor A mázhoz 8 dkg langyos, olvasztott tejcsokoládé bevonat 8 dkg langyos, olvasztott vaj A díszítéshez 2 ek durvára vágott pisztácia 1 ek barna szórócukor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált mandula
  • 13 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki-bevonat
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg vaníliás cukor
  • 25 g finomliszt
  • 6 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1 csipet sütőpor

A mázhoz

  • 8 dkg langyos, olvasztott tejcsokoládé bevonat
  • 8 dkg langyos, olvasztott vaj

A díszítéshez

  • 2 ek durvára vágott pisztácia
  • 1 ek barna szórócukor


Elkészítése:

A vajat a sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásssárgákat, és összekeverjük az olvasztott csokoládéval, amit előtte gőz felett felolvasztottunk. A lisztet összedolgozzuk a mandulával és a sütőporral, majd a masszához adagoljuk.

A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és sütőben, 170 fokon, kb. 50 percig sütjük.

A süteményt hagyjuk kihűlni, majd kis téglalapokra, felvágjuk, és rácsra tesszük. A tejcsokoládé-bevonatot összekeverjük a vajjal, és bevonjuk vele a süteményeket. A végén megszórjuk pisztáciával (vagy pirított manduladarabokkal) és barna szórócukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is