Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 0,5 tasak sütőpor 15 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 2 egész tojás 15 dkg zsír 0,5 dl tej Mártáshoz: 15 dkg étcsokoládé 2 ek olaj Elkészítése: A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és alaposan összedolgozzuk. A húsdarálóra felszereljük a süti készítő elemet. A sütőt előmelegítjük. A tepsiket kibéleljük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg zsír
  • 0,5 dl tej

Mártáshoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és alaposan összedolgozzuk. A húsdarálóra felszereljük a süti készítő elemet. A sütőt előmelegítjük. A tepsiket kibéleljük sütőpapírral.

A húsdarálót megtöltjük a tésztával, majd kb. 13 cm hosszú rudat nyomunk ki belőle.  A rúdból gyűrűt formálunk, amit a tepsibe fektetünk, egymástól kicsit távolabb, mert sütéskor még nőnek. 180 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Amíg kihűlnek a karikák, a csokoládét egy edénybe törjük, hozzáadjuk az olajat. Egy másik edénybe vizet forralunk, majd a forró víz felett megolvasztjuk a csokoládét.

A karikákat egyesével megmártjuk a csokiban, majd sütőpapírra téve hagyjuk megkötni a csokit.

[box style=”info”]Aki szereti a darálós kekszet, az ezt a karikát is nagyon kedvelni fogja. A csoki remekül kiegészíti. Akár ajándékba is adható. Célszerű 2-2 karikát a csokis felével összefordítva tárolni, csomagolni, így nem maszatolódnak össze a karikák a csokival. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll. Karácsony előtt akár egy héttel is elkészíthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is