Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-diós keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 18 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 15 dkg étcsokoládé (kockákra vágva )

Tetejére

  • 2-3 kocka tortabevonó
  • margarin

Elkészítése

A margarint megolvasztjuk, és robotgéppel elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Ezután a lisztet, a sót és a sütőport is alaposan eldolgozzuk a masszában. Ha a tészta túl sűrű lenne, egy kevés tejet adhatunk hozzá. Amikor a tészta sima állagú, a robotgépet félretesszük.

A masszához végül hozzáadjuk a durvára vágott diót és a kockára tört csokoládét, majd fakanállal jól összekeverjük. Teáskanállal halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe, ügyelve arra, hogy elegendő távolságot hagyjunk közöttük, mert a sütik sütés közben megnőnek.

Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 12-14 percig sütjük, amíg a sütik szépen megszilárdulnak és enyhén aranybarnák lesznek. Miután megsültek, a tepsiből óvatosan kiszedjük őket, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben vízgőz felett megolvasztjuk a margarint és a tortabevonó csokoládét, majd a süteményeket meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval. Hagyjuk, hogy a csokoládé kb. 20 perc alatt megszilárduljon, és már tálalhatjuk is ezeket az ínycsiklandó falatokat.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-dios-keksz/