Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-diós krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 22 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor

Töltelék

  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 10 dkg apróra vágott vagy reszelt csokoládé
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 20 dkg tejföl
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 4 evőkanál baracklekvár

Tetejére

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 15 dkg puha vaj vagy margarin

Elkészítése

A sütőt 180 fokon előmelegítjük. A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Tészta:

A tojássárgákat, cukrot, puha vajat/margarint és a sót alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.

Kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd mivel elég ragadós, ezért kézzel beleegyengetjük a tepsibe. Lekvárral megkenjük.

Töltelék:

A diót, a pudingport, a kakaóport, a csokit és a sütőport összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rumaromát és a tejföl, majd összedolgozzuk.

A fehérjéket a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a csokis-diós masszát és óvatosan, kézi habverővel összeforgatjuk.

Ezt a masszát ráöntjük a tepsiben várakozó tésztára és kb 40 perc alatt megsütjük.

Krém:

A tejben elkeverjük csomómentesre a pudingport és a cukrot, majd felfőzzük. Langyosan kihabosítjuk a puha vajjal/margarinnal, majd egyenletesen a süti tetejére kenjük.

Tortadarával vagy reszelt csokival díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-dios-kremes/