A sütőt 180 fokon előmelegítjük. A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
Tészta:
A tojássárgákat, cukrot, puha vajat/margarint és a sót alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
Kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd mivel elég ragadós, ezért kézzel beleegyengetjük a tepsibe. Lekvárral megkenjük.
Töltelék:
A diót, a pudingport, a kakaóport, a csokit és a sütőport összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rumaromát és a tejföl, majd összedolgozzuk.
A fehérjéket a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a csokis-diós masszát és óvatosan, kézi habverővel összeforgatjuk.
Ezt a masszát ráöntjük a tepsiben várakozó tésztára és kb 40 perc alatt megsütjük.
Krém:
A tejben elkeverjük csomómentesre a pudingport és a cukrot, majd felfőzzük. Langyosan kihabosítjuk a puha vajjal/margarinnal, majd egyenletesen a süti tetejére kenjük.
Tortadarával vagy reszelt csokival díszíthetjük.