Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 tojás 10 ek cukor 10 ek dió 10 ek liszt 5 ek méz 5 ek kakaópor 2 tk őrölt fahéj késhegynyi szódabikarbóna 2 dl habtejszín 25 dkg mascarpone sajtkrém 2-3 ek porcukor 2 ek meggy dzsem csokiöntet Elkészítése: A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, és hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a langyos mézet, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2015.03.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 10 ek cukor
  • 10 ek dió
  • 10 ek liszt
  • 5 ek méz
  • 5 ek kakaópor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2-3 ek porcukor
  • 2 ek meggy dzsem
  • csokiöntet


Elkészítése:

A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, és hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a langyos mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a durvára vágott diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk. Tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt, megkenjük meggy dzsemmel. A tejszínt cukorral (ha cukrozott cukrászhabot használunk, akkor cukor nélkül!) kemény habbá verjük, összekeverjük a mascarpone krémmel. Egyenletesen rákenjük lekvárral lekent sütire, majd csokiöntettel díszítjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is