Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokis sütik

Sütemény receptek

Csokis diós őzgerinc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és tovább keverjük, amíg könnyű, habos állagot nem kapunk. Hozzáadjuk a darált diót és a kakaóport, majd alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A habot óvatosan, több részletben a tojássárgás masszához forgatjuk, ügyelve arra, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.03.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és tovább keverjük, amíg könnyű, habos állagot nem kapunk. Hozzáadjuk a darált diót és a kakaóport, majd alaposan elkeverjük.

A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A habot óvatosan, több részletben a tojássárgás masszához forgatjuk, ügyelve arra, hogy ne törjük össze. Végül a sütőporral elkevert lisztet is óvatosan hozzáadjuk, és egyneművé keverjük a tésztát.

A masszát két kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e.

Amikor a sütemény kihűlt, étcsokoládét olvasztunk gőz felett, és egyenletesen bevonjuk vele a süteményeket. A csokoládémáz megdermedése után szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is