A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és tovább keverjük, amíg könnyű, habos állagot nem kapunk. Hozzáadjuk a darált diót és a kakaóport, majd alaposan elkeverjük.
A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A habot óvatosan, több részletben a tojássárgás masszához forgatjuk, ügyelve arra, hogy ne törjük össze. Végül a sütőporral elkevert lisztet is óvatosan hozzáadjuk, és egyneművé keverjük a tésztát.
A masszát két kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e.
Amikor a sütemény kihűlt, étcsokoládét olvasztunk gőz felett, és egyenletesen bevonjuk vele a süteményeket. A csokoládémáz megdermedése után szeletekre vágva tálaljuk.