Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Tészta elkészítése A lisztet a porcukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a citrom héjával elkeverjük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojássárgájával és a vajjal. Ha kemény tésztát kapunk, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Lisztezett tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarva egy órára a hűtőbe tesszük. Tészta nyújtása […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.22.

Hozzávalók

Bevonáshoz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a porcukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a citrom héjával elkeverjük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojássárgájával és a vajjal. Ha kemény tésztát kapunk, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Lisztezett tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarva egy órára a hűtőbe tesszük.

Tészta nyújtása és szaggatása

Amikor kivesszük a tésztát, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk (hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj). Belisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságú lappá nyújtjuk, majd egy perecszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütés

Sütőpapírral bélelt, liszttel enyhén megszórt tepsibe rakjuk a pereceket, majd közepes hőfokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ha túlsütjük, kemény lesz. Nem szabad pirulnia!

Csokoládé olvasztása és díszítés

A csokoládét összetörjük és vízgőz fölött a vajjal és az olajjal felolvasztjuk. Egy villa segítségével belemártogatjuk a pereceket a csokoládéba, végül pedig rácsra vagy zsírpapírra szedve száradni hagyjuk. Ízlés szerint díszíthetjük!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is