Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-diós perec recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 0,5 kávéskanálnyi fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Bevonáshoz

  • 15 dkg étcsokoládé
  • diónyi vaj
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a porcukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a citrom héjával elkeverjük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojássárgájával és a vajjal. Ha kemény tésztát kapunk, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Lisztezett tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarva egy órára a hűtőbe tesszük.

Tészta nyújtása és szaggatása

Amikor kivesszük a tésztát, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk (hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj). Belisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságú lappá nyújtjuk, majd egy perecszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütés

Sütőpapírral bélelt, liszttel enyhén megszórt tepsibe rakjuk a pereceket, majd közepes hőfokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ha túlsütjük, kemény lesz. Nem szabad pirulnia!

Csokoládé olvasztása és díszítés

A csokoládét összetörjük és vízgőz fölött a vajjal és az olajjal felolvasztjuk. Egy villa segítségével belemártogatjuk a pereceket a csokoládéba, végül pedig rácsra vagy zsírpapírra szedve száradni hagyjuk. Ízlés szerint díszíthetjük!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-dios-perec/