Tészta elkészítése
A lisztet a porcukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a citrom héjával elkeverjük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojássárgájával és a vajjal. Ha kemény tésztát kapunk, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Lisztezett tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarva egy órára a hűtőbe tesszük.
Tészta nyújtása és szaggatása
Amikor kivesszük a tésztát, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk (hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj). Belisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságú lappá nyújtjuk, majd egy perecszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütés
Sütőpapírral bélelt, liszttel enyhén megszórt tepsibe rakjuk a pereceket, majd közepes hőfokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ha túlsütjük, kemény lesz. Nem szabad pirulnia!
Csokoládé olvasztása és díszítés
A csokoládét összetörjük és vízgőz fölött a vajjal és az olajjal felolvasztjuk. Egy villa segítségével belemártogatjuk a pereceket a csokoládéba, végül pedig rácsra vagy zsírpapírra szedve száradni hagyjuk. Ízlés szerint díszíthetjük!