Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 180 g darált dió
- 180 g porcukor
- 8 tojás
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Máz:
- 150 g margarin
- 1 ek tej
- 150 g porcukor
- 3 ek holland kakaópor
Elkészítése:
A tojásfehérjékből és egy csipet sóból kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A darált diót, kakaót és a sütőport összekeverjük és hozzáadjuk a tojás sárgákhoz. Alaposan átkavarjuk és végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét is. Lazán összekeverjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben kb 40 perc alatt megsütjük.
A margarint és a tejet egy kis edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót és felforraljuk. Még melegen ráöntjük a kihűlt süteményre és legalább 1 órára hűvös helyre rakjuk. Vizes késsel szeleteljük.


