Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis, diós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 33 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg zsír
  • 5 ek tej
  • pici só

A töltelékhez:

  • 7 tojás
  • 27 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 3 ek holland kakaópor


Elkészítése:

A lisztet a vajjal, zsírral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk belőle. A tésztában sem tojás, sem cukor nincs.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Tovább verjük, majd a kakaóporral elkevert diót lazán hozzáforgatjuk.

Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát elfelezzük. Az egyik darabot a tepsi méretére nyújtjuk és nyújtófára feltekerve a tepsibe helyezzük. A tölteléket ráöntjük. A másik tésztát kissé nagyobbra nyújtjuk és a tölteléket befedjük vele. Megszurkáljuk villával.

175 fokra melegített sütőben kb 35 percig sütjük a süteményünket. Ha kissé kezd majd pirulni a teteje, akkor már jó. Nem szabad tovább sütni, különben kiszárad a sütemény belseje.

Amikor kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük és porcukorral meghintjük a tetejét.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-dios-szelet/