Elkészítése
A tojások sárgáját a cukorral, a margarinnal, a fahéjjal és a citromlével habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, majd jól összekeverjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk, hogy ne törjük össze.
Egy 27×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük, amíg a tészta tűpróbánál száraz marad.
A süteményt teljesen kihűtjük, majd tetszés szerint szeletekre vágjuk.
A csokoládét a margarinnal és az olajjal vízgőz felett vagy alacsony lángon megolvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére kenjük vagy belemártjuk.
Ízlés szerint díszíthetjük.
