Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-diós szeletek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 1 db citrom leve
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 tábla étcsokoládé (apróra vagdalva )
  • 13 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 db tojásfehérje

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 1-2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral, a margarinnal, a fahéjjal és a citromlével habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, majd jól összekeverjük.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk, hogy ne törjük össze.

Egy 27×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük, amíg a tészta tűpróbánál száraz marad.

A süteményt teljesen kihűtjük, majd tetszés szerint szeletekre vágjuk.

A csokoládét a margarinnal és az olajjal vízgőz felett vagy alacsony lángon megolvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére kenjük vagy belemártjuk.

Ízlés szerint díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-dios-szeletek/