Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis francia krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag krémes krémpor (hidegen keverhető)
  • 50 dkg leveles tészta
  • 8 dl tej
  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál vaj
  • 0,5 kávéskanál rumaroma (elhagyható)

Elkészítése

A tésztát elosztjuk és mindkét lapot kinyújtjuk tepsi méretűre vagy az én esetemben 2 darab picit nagyobb kört vágunk/szabunk ki mint, amekkora a tortasütőnk (sütés közben összeugrik kissé a tészta).

Egyenként, mindkét lapot villával szurkáljuk meg és előmelegített sütőben, sütőpapírral borított tepsi hátán kb 10-15 perc alatt 190 fokon süstük meg, majd hagyjuk kihűlni.

A krémport a hideg tejjel keverjük össze és géppel alaposan dolgozzuk ki, amíg el nem éri a kívánt állagot.

A jól behűtött habtejszínt verjük fel keményre.

A csokimázhoz a csokit tördeljük össze, tegyük hozzá a vajat és mikróban vagy gőz fölött olvasszuk fel és alaposan keverjük össze. Aki szereti, tehet bele egy minimális rumaromát is.

Az egyik lapot kenjük meg a csokival és miután kicsit megdermedt vágjuk fel annyi részre, amennyi szelet tortát szeretnénk.

A sima kihűlt leveles tésztát rakjuk tálcára és tegyük rá a tortaforma oldalát. Öntsük bele a krémes krémjét, simítsuk el, majd a hab következik, szintén simítsuk el, legvégül pedig az előre felszeletelt csokimázas leveles tésztát.

Ezután már csak azt kell kibírni, hogy ne essünk neki, hiszen csak másnapra fog a tészta kicsit megpuhulni

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-francia-kremes/