Elkészítése
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a lisztet, a sót, a tojást, a tejfölt, a maradék tejet és a puha vajat hozzáadva alaposan bedagasztjuk. A tésztát simára és rugalmasra dolgozzuk ki, majd letakarva 20-25 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a kenéshez szükséges vajat: a puha vajat összekeverjük az 1 evőkanál liszttel. A töltelékhez kissé megolvasztjuk az étcsokoládét, majd a gesztenyemasszával és a habtejszínnel alaposan összekeverjük. A tölteléket hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a lisztes vajjal, majd szorosan feltekerjük, mint egy bejglit. A tekercset két részre vágjuk, és mindkét részt külön-külön ismét kinyújtjuk 3 mm vastagra. A kinyújtott tésztát háromszögekre vágjuk, mindegyik rövidebb oldalára egy kis kanálnyi tölteléket teszünk, és felsodorjuk kifli formára.
A kifliket felvert tojással lekenjük, majd vajjal kikent sütőlemezre sorakoztatjuk. Még 20 percig kelesztjük.
Az előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc).

