Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-gesztenyés kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 12 dkg tejföl
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj

A kenéshez

  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt

A töltelékhez

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl habtejszín
  • 25 dkg gesztenyemassza

A lekenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a lisztet, a sót, a tojást, a tejfölt, a maradék tejet és a puha vajat hozzáadva alaposan bedagasztjuk. A tésztát simára és rugalmasra dolgozzuk ki, majd letakarva 20-25 percig pihentetjük.

Közben elkészítjük a kenéshez szükséges vajat: a puha vajat összekeverjük az 1 evőkanál liszttel. A töltelékhez kissé megolvasztjuk az étcsokoládét, majd a gesztenyemasszával és a habtejszínnel alaposan összekeverjük. A tölteléket hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a lisztes vajjal, majd szorosan feltekerjük, mint egy bejglit. A tekercset két részre vágjuk, és mindkét részt külön-külön ismét kinyújtjuk 3 mm vastagra. A kinyújtott tésztát háromszögekre vágjuk, mindegyik rövidebb oldalára egy kis kanálnyi tölteléket teszünk, és felsodorjuk kifli formára.

A kifliket felvert tojással lekenjük, majd vajjal kikent sütőlemezre sorakoztatjuk. Még 20 percig kelesztjük.

Az előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc).

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-gesztenyes-kifli/