Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az egész tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük. A csokoládét és a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojáshoz és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és kisebb adagokban hozzáforgatjuk a tojásos-csokis keverékhez. A tészta 1/3-ad részébe belekeverjük a tortadarát. Egy 23*34 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tortadarás masszát szépen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.02.02.

A lapokhoz:

A krémhez:

A mázhoz:

A tetejére:

Elkészítése

Az egész tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük. A csokoládét és a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojáshoz és tovább keverjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük és kisebb adagokban hozzáforgatjuk a tojásos-csokis keverékhez.

A tészta 1/3-ad részébe belekeverjük a tortadarát.

Egy 23*34 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tortadarás masszát szépen belekanalazzuk, majd elsimítjuk. Nagyon vékony réteg lesz, de sütés közben megnő, mint a képen is látható.

180 fokos sütőben kb 7-8 perc alatt készre sütjük.

A megmaradt masszát elfelezzük és egyenként 1-1 lapot sütünk belőle, 180 fokra melegített sütőben 7-8 perc alatt. A lapokat kihűtjük.

A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal kihabosítjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát hozzákeverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez, kisebb adagokban hozzákeverjük a gesztenyés krémmel együtt.

A lapokat a krémmel betöltjük. Piskóta, krém, tortadarás lap, krém és a másik piskóta.

A mázhoz a cukrot a kakaóporral, vízzel felforraljuk és még melegen a vajat is hozzákeverjük. Sűrűre főzzük, majd rumaromával ízesítjük és a süteményt bevonjuk vele.

A tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltve kis habrózsákat nyomunk egy-egy kocka közepére. 4-5 órát pihentessük a süteményt hűtőben szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is