Előkészítjük a tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibélelve, majd előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval összekeverjük, majd a masszához szitáljuk és alaposan eldolgozzuk. A tésztát a tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, és a sütő középső részében készre sütjük. Amikor a tészta megsült, porcukorral meghintett munkalapra borítjuk és hosszában kettévágjuk.
Az egyik tésztalapot megkenjük lekvárral, majd a másik lapot ráfektetjük. A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd egyenletesen elsimítjuk a tésztán. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rumaromával jól elkeverjük, majd fagyasztóban lehűtjük egy kicsit, hogy könnyebben tudjuk reszelni. A krémre reszeljük a gesztenyemasszát, végül megolvasztott tortabevonóval díszítjük a süteményt.
Jó étvágyat kívánunk!