Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis gesztenyés recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

T

  • 3 db tojás
  • 9 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)

Töltelékhez

  • kevés ribizlilekvár

Krémhez

  • 250 ml habtejszín (hideg )
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag habfixáló

Ezenkívül

  • 5 dkg gesztenye massza
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 5 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítése

Előkészítjük a tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibélelve, majd előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval összekeverjük, majd a masszához szitáljuk és alaposan eldolgozzuk. A tésztát a tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, és a sütő középső részében készre sütjük. Amikor a tészta megsült, porcukorral meghintett munkalapra borítjuk és hosszában kettévágjuk.

Az egyik tésztalapot megkenjük lekvárral, majd a másik lapot ráfektetjük. A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd egyenletesen elsimítjuk a tésztán. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rumaromával jól elkeverjük, majd fagyasztóban lehűtjük egy kicsit, hogy könnyebben tudjuk reszelni. A krémre reszeljük a gesztenyemasszát, végül megolvasztott tortabevonóval díszítjük a süteményt.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-gesztenyes/