Tészta elkészítése
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a gyömbérport és egy csipet sót. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat és a puha margarint, majd jól formázható, selymes tésztát gyúrunk belőle.
Formázás és sütés
A tésztát lisztezett felületen 3–4 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szúrunk ki belőle (például 6 cm átmérőjű szaggatóval). A kiszúrt kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokon 6–8 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A gyömbérpor helyett reszelt friss gyömbért is használhatunk, így intenzívebb ízt kapunk. A tésztába keverhetünk apróra vágott étcsokoládét is, hogy még gazdagabb legyen az állaga.