Krém elkészítése:
A tejszínt félig felverjük, majd folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatinport. Addig verjük, amíg kemény hab nem lesz belőle. A csokit kb. fél centiméteres darabokra vágjuk, és a gyerekek segítségével belekeverjük a habba. Óvatosan forgatjuk a krémbe, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük és kihűtjük a piskótát.
Piskóta elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor felével alaposan kikeverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a maradék cukorral. A sárgáját és a fehérjét óvatosan összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, amelyet előzőleg összekevertünk sütőporral és kakaóporral. A tésztát kivajazott, lisztezett kerek tortaformába öntjük, és 30 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, három részre vágjuk a piskótát. Addig megmossuk a gyümölcsöket.
Összeállítás:
Az első piskótalapot megkenjük lekvárral, majd rákenjük a krém egy részét. A második lappal ugyanezt megismételjük. A gyerekek segíthetnek a kenésben, hogy közös élmény legyen. A harmadik lapot ráhelyezzük, de erre már nem kenünk lekvárt, csak a maradék krémet, amellyel a torta tetejét és oldalát is bevonjuk.
A megmosott gyümölcsöket a torta tetején egyenletesen eloszlatjuk, szintén a gyerekek segítségével. A torta oldalát darált dióval fedjük be, amit a gyerekek kis kezükkel rányomogathatnak. Végül a tortát 1,5-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Sztori:
Ezt a tortát teljes egészében én találtam ki, és először a férjem 25. születésnapjára készítettem el. Azóta is nagy kedvenc a családban!
Jó étvágyat és kellemes sütést!