Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojás fehérjéket habbá verjük a csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen. Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andi84
Beküldte: 2013.01.11.

Hozzávalók

A kávés krémhez

A habhoz

Elkészítése

A tojás fehérjéket habbá verjük a csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen.

Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön meg.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt 24×34 cm-es tepsiben 20 perc alatt megsütjük a tésztát.

A darabokra tördelt étcsokit a tejjel gőz felett megolvasztjuk, beletesszük a porcukrot és a kávét. Simára keverjük. Ha kihűlt, a mascarpone-val is elkeverjük.

A kávés krémet rákenjük a tésztára, majd a tetejére tejszínhabot teszünk.

Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjük. Szeletelés előtt pár órán át tartsuk hűtőben.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andi84
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is