Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis kávés szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 1,5 dl cukor
  • 2 dl finomliszt (ebből 1 ek kakaópor)
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna

A kávés krémhez

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál tej
  • 4-5 evőkanál porcukor
  • 2 púpos teáskanál nescafé
  • 25 dkg mascarpone

A habhoz

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítése

A tojás fehérjéket habbá verjük a csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen.

Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön meg.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt 24×34 cm-es tepsiben 20 perc alatt megsütjük a tésztát.

A darabokra tördelt étcsokit a tejjel gőz felett megolvasztjuk, beletesszük a porcukrot és a kávét. Simára keverjük. Ha kihűlt, a mascarpone-val is elkeverjük.

A kávés krémet rákenjük a tésztára, majd a tetejére tejszínhabot teszünk.

Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjük. Szeletelés előtt pár órán át tartsuk hűtőben.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-kaves-szelet/