Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tea sütik, kekszek

Csokis keksz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltelék hozzávalóit előző este összekeverjük és betesszük a hűtőbe. A tészta elkészítéséhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összegyúrjuk. Ha a tészta nehezen állna össze, kevés tejet is adhatunk hozzá. Miután a tésztát elkészítettük, kettéosztjuk. Az egyik felét folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe pihenni. A másik felét […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.04.

Hozzávalók a tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

A töltelék hozzávalóit előző este összekeverjük és betesszük a hűtőbe.

A tészta elkészítéséhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összegyúrjuk. Ha a tészta nehezen állna össze, kevés tejet is adhatunk hozzá.

Miután a tésztát elkészítettük, kettéosztjuk. Az egyik felét folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe pihenni. A másik felét fél cm vastagra nyújtjuk, és 7 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk.

Minden egyes kiszaggatott tészta közepébe diónyi tölteléket helyezünk, majd a tésztát jól összenyomkodjuk az illesztésnél, és gömbölyűre formázzuk. Ezt követően a tenyerünkkel kicsit lenyomjuk a tésztát.

A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól távolabbra, mivel sütés közben növekedni fognak. 170 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ugyanezt a folyamatot megismételjük a tészta másik felével is.

Az elkészült süteményeket hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is