Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 17 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tej (ha szükséges )

Töltelékhez

  • 200-300 g kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 dl sűrített tej

Elkészítése

A töltelék hozzávalóit előző este összekeverjük és betesszük a hűtőbe.

A tészta elkészítéséhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összegyúrjuk. Ha a tészta nehezen állna össze, kevés tejet is adhatunk hozzá.

Miután a tésztát elkészítettük, kettéosztjuk. Az egyik felét folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe pihenni. A másik felét fél cm vastagra nyújtjuk, és 7 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk.

Minden egyes kiszaggatott tészta közepébe diónyi tölteléket helyezünk, majd a tésztát jól összenyomkodjuk az illesztésnél, és gömbölyűre formázzuk. Ezt követően a tenyerünkkel kicsit lenyomjuk a tésztát.

A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól távolabbra, mivel sütés közben növekedni fognak. 170 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ugyanezt a folyamatot megismételjük a tészta másik felével is.

Az elkészült süteményeket hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-keksz-2/