Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg margarin
  • 23 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 13 dkg finomliszt
  • 16 dkg zabkorpa
  • 6 dkg étcsokoládé (durvára vágva)
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítése

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és simára dolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a durvára vágott csokoládét, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót alaposan összekeverjük, majd a margarinos masszához adjuk.

A tejszínt hozzáöntjük, és az egészet sima, formázható tésztává dolgozzuk össze. A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk belőle.

Előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb lánggal (200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Fémdobozban tárolva hetekig eláll. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-keksz-3/