Elkészítése
A csokoládét apró darabokra vágjuk. A margarint vagy vajat kissé megolvasztjuk, de nem forrósítjuk fel. Egy nagy tálban összedolgozzuk a lisztet, a cukrot, a kókuszreszeléket, a tojásokat, a sót és a fahéjat. Hozzáadjuk a megolvasztott margarint és a darabolt csokoládét. Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
A tésztából kisebb golyókat formázunk, amelyeket tallérrá lapítunk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyelve arra, hogy elegendő hely maradjon közöttük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a kekszeket 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a szélek már kissé megszilárdultak, de a belsejük még puha.1
Melegen és kihűlve is kiváló nassolnivaló.
