Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csokoládét éles késsel nagyobb darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóporral.
A tojást a cukorral és a szobahőmérsékletű margarinnal habosra kavarjuk. Ezután a lisztes keveréket hozzáöntjük, és egynemű tésztát készítünk. Ha túl sűrűnek érezzük, néhány evőkanál tejjel lazíthatjuk. Végül beleforgatjuk a feldarabolt csokoládét.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából egy púpos teáskanálnyit rakunk a papírra, majd enyhén ellapítjuk. 190 fokon 12–15 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha szeretnénk változatosságot, keverhetünk a tésztába apróra vágott diót vagy mogyorót is. Fehér csokoládéval vagy étcsokoládéval különleges ízeket érhetünk el.
