Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Csokis keksz egy egyszerű és kedvelt sütemény, amit gyorsan elkészíthetünk otthon. A ropogós kekszben a csokoládédarabok olvadósan jelennek meg, amit a kakaópor íze még intenzívebbé tesz. Kávé vagy tea mellé is kitűnő választás, de uzsonnára is jól jön.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csokoládét éles késsel nagyobb darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóporral.

A tojást a cukorral és a szobahőmérsékletű margarinnal habosra kavarjuk. Ezután a lisztes keveréket hozzáöntjük, és egynemű tésztát készítünk. Ha túl sűrűnek érezzük, néhány evőkanál tejjel lazíthatjuk. Végül beleforgatjuk a feldarabolt csokoládét.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából egy púpos teáskanálnyit rakunk a papírra, majd enyhén ellapítjuk. 190 fokon 12–15 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Ha szeretnénk változatosságot, keverhetünk a tésztába apróra vágott diót vagy mogyorót is. Fehér csokoládéval vagy étcsokoládéval különleges ízeket érhetünk el.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is