Elkészítése
Hozzávalók:
- 22 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 nagy tojás
- 2 tk vanília kivonat, vagy 2 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg holland kakaópor
- csipet só
- 2 tk fahéj (elhagyható)
Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk, és alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges kiszúrókkal kiszaggatjuk.
Ha van keksz pecsétünk, akkor mintázhatjuk vele. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és sütés előtt pár percre ismét hűtőbe tesszük. (Ennek köszönhetően jobban tartja majd a formáját.)
175 fokra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt megsütjük.

