Elkészítése
Egy fazékban felforraljuk a vizet, az olajat, a sót és a vaníliás cukrot. Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, és gyors mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Ezután visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Langyosra hűtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat elektromos keverőgéppel, amíg a tészta szép fényes és sima nem lesz.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Egy kis tálba vizet teszünk, és vizes kézzel 3×4 cm-es golyókat formázunk a tésztából, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. A tésztagolyókat és a sütőpapírt enyhén lespricceljük vízzel.
A tepsit betesszük a sütőbe, és 30 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, hogy a fánkok ne essenek össze. Ezután a hőfokot 205 fokra csökkentjük, és készre sütjük a fánkokat. A sütés után a sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, és hagyjuk a fánkokat kihűlni és száradni. Ez biztosítja, hogy a tészta ropogós legyen. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk.
Krém elkészítése:
A pudingport és a cukrot kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet hozzáadva sűrűre főzzük. Még melegen, kisebb adagokban hozzákeverjük a tojásfehérjét, hogy habos és könnyű legyen.
A fánkokat a krémmel megtöltjük, a tetejükre pedig felvert habtejszínt teszünk. Jó étvágyat kívánunk!
