Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Csokis képviselőfánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy fazékban felforraljuk a vizet, az olajat, a sót és a vaníliás cukrot. Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, és gyors mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Ezután visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Langyosra hűtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat elektromos keverőgéppel, amíg a tészta szép fényes és sima nem […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.02.20.

Tésztához

Krémhez

Elkészítése

Egy fazékban felforraljuk a vizet, az olajat, a sót és a vaníliás cukrot. Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, és gyors mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Ezután visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Langyosra hűtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat elektromos keverőgéppel, amíg a tészta szép fényes és sima nem lesz.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

Egy kis tálba vizet teszünk, és vizes kézzel 3×4 cm-es golyókat formázunk a tésztából, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. A tésztagolyókat és a sütőpapírt enyhén lespricceljük vízzel.

A tepsit betesszük a sütőbe, és 30 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, hogy a fánkok ne essenek össze. Ezután a hőfokot 205 fokra csökkentjük, és készre sütjük a fánkokat. A sütés után a sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, és hagyjuk a fánkokat kihűlni és száradni. Ez biztosítja, hogy a tészta ropogós legyen. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk.

Krém elkészítése:

A pudingport és a cukrot kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet hozzáadva sűrűre főzzük. Még melegen, kisebb adagokban hozzákeverjük a tojásfehérjét, hogy habos és könnyű legyen.

A fánkokat a krémmel megtöltjük, a tetejükre pedig felvert habtejszínt teszünk. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is