Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 nagyobb tojás

Krémhez

  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 db tojásfehérje (kemény habbá verve)
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín (kemény habbá verve)

Elkészítése

Egy fazékban felforraljuk a vizet, az olajat, a sót és a vaníliás cukrot. Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, és gyors mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Ezután visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Langyosra hűtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat elektromos keverőgéppel, amíg a tészta szép fényes és sima nem lesz.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

Egy kis tálba vizet teszünk, és vizes kézzel 3×4 cm-es golyókat formázunk a tésztából, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. A tésztagolyókat és a sütőpapírt enyhén lespricceljük vízzel.

A tepsit betesszük a sütőbe, és 30 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, hogy a fánkok ne essenek össze. Ezután a hőfokot 205 fokra csökkentjük, és készre sütjük a fánkokat. A sütés után a sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, és hagyjuk a fánkokat kihűlni és száradni. Ez biztosítja, hogy a tészta ropogós legyen. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk.

Krém elkészítése:

A pudingport és a cukrot kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet hozzáadva sűrűre főzzük. Még melegen, kisebb adagokban hozzákeverjük a tojásfehérjét, hogy habos és könnyű legyen.

A fánkokat a krémmel megtöltjük, a tetejükre pedig felvert habtejszínt teszünk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-kepviselofank/