Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Csokis koszorú egy mutatós, fonott sütemény, amelyben a puha, kelt tészta és a kakaós vajtöltelék harmonikusan találkozik. A fonott forma különlegessé teszi, miközben elkészítése egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schweiger Angelika
Beküldte: 2013.09.27.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a tojássárgáját, a sót és a vajat egy tálba mérjük, majd a felfutott élesztővel alaposan kidagasztjuk. Letakarva langyos helyen kb. 15–20 percig kelesztjük.

Töltelék

A puha vajat összekeverjük kakaós vagy fahéjas cukorral (ízlés szerint akár bőségesebb mennyiséget is készíthetünk, így még gazdagabb lesz a töltelék).

Formázás és sütés

A megkelt tésztát 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. A tekercset hosszában félbevágjuk úgy, hogy a tetején kb. 5 cm-t egyben hagyunk. Az így kapott két szárat kifelé fordítva összefonjuk, majd koszorú alakban összezárjuk.

A formát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10–15 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 180 fokra mérsékelve további 10 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.

Tipp

A töltelékhez keverhetünk apróra vágott diót vagy étcsokoládé darabokat, így még gazdagabb ízvilágot kapunk. Tálalás előtt porcukorral meghintve mutatósabbá tehetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Schweiger Angelika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is