Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 120 ml tej
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 50 g vaj
  • 300 g rétes liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 15 g élesztő

Töltelék

  • 70 g vaj
  • fahéjas cukor (vagy kakaóporos )

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a tojássárgáját, a sót és a vajat egy tálba mérjük, majd a felfutott élesztővel alaposan kidagasztjuk. Letakarva langyos helyen kb. 15–20 percig kelesztjük.

Töltelék

A puha vajat összekeverjük kakaós vagy fahéjas cukorral (ízlés szerint akár bőségesebb mennyiséget is készíthetünk, így még gazdagabb lesz a töltelék).

Formázás és sütés

A megkelt tésztát 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. A tekercset hosszában félbevágjuk úgy, hogy a tetején kb. 5 cm-t egyben hagyunk. Az így kapott két szárat kifelé fordítva összefonjuk, majd koszorú alakban összezárjuk.

A formát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10–15 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 180 fokra mérsékelve további 10 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.

Tipp

A töltelékhez keverhetünk apróra vágott diót vagy étcsokoládé darabokat, így még gazdagabb ízvilágot kapunk. Tálalás előtt porcukorral meghintve mutatósabbá tehetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-koszoru/