Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. A tésztát négyfelé osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük. Töltelék: Forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót és a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.17.

A tésztához

Kakaós töltelék

Csokimáz

Elkészítése

A lisztet a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. A tésztát négyfelé osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.

Töltelék:

Forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót és a darált kekszet, és simára keverjük. Szükség szerint tejjel lazítjuk (kb. 1 dl). Félrerakjuk, és hagyjuk kihűlni.

Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második tésztalappal lefedjük, rummal meglocsoljuk, és ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta. A harmadik lapot rárakjuk és baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik tésztalappal befedjük.

Csokimáz:

Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk. Ezután 2 órán át hűtőben tároljuk.

Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is