A lisztet a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. A tésztát négyfelé osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
Töltelék:
Forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót és a darált kekszet, és simára keverjük. Szükség szerint tejjel lazítjuk (kb. 1 dl). Félrerakjuk, és hagyjuk kihűlni.
Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második tésztalappal lefedjük, rummal meglocsoljuk, és ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta. A harmadik lapot rárakjuk és baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik tésztalappal befedjük.
Csokimáz:
Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk. Ezután 2 órán át hűtőben tároljuk.
Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.