Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-lekváros szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál szalalkáli
  • 1 csipet só

Kakaós töltelék

  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg darált keksz
  • tej (szükség szerint)
  • 15 dkg baracklekvár (krémesre turmixolt )

Csokimáz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
Csokis-lekváros szelet

Elkészítése

A lisztet a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. A tésztát négyfelé osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.

Töltelék:

Forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót és a darált kekszet, és simára keverjük. Szükség szerint tejjel lazítjuk (kb. 1 dl). Félrerakjuk, és hagyjuk kihűlni.

Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második tésztalappal lefedjük, rummal meglocsoljuk, és ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta. A harmadik lapot rárakjuk és baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik tésztalappal befedjük.

Csokimáz:

Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk. Ezután 2 órán át hűtőben tároljuk.

Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-lekvaros-szelet/