Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Csokis linzer szilveszterre

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 kk sütőpor 10 dkg porcukor 1 tasak vaníliás cukor 1 csipet só 20 dkg margarin 1 tojás sárgája 1 kis üveg baracklekvár fele 10 dkg étcsokoládé 2 tk olaj 1 marék színes cukorka Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot. Összedolgozzuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kis üveg baracklekvár fele
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 tk olaj
  • 1 marék színes cukorka


Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot. Összedolgozzuk a tojás sárgájával és a puha margarinnal. Lisztezett felületen egy apróbb hullámos szélű formával kiszaggatjuk.

Sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egy picit távolabb egymástól. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 1-1 linzert egy kevés baracklekvárral összeragasztunk.

Érdemes a csokizás előtt pár órát hagyni pihenni, mert akkor nem csúszik el a két tészta egymáson.

A csokoládét az olajjal forró vízgőz felett felolvasztjuk, (egy új módszert próbáltam ki, előbb lereszeltem a csokit és így egyenletesebben olvadt fel, szebb lett az eredmény.) majd a linzerek tetejét belemártjuk és hagyjuk a felesleget kicsit lecsepegni.

Majd még a teljes megszilárdulás előtt megszórjuk színes cukorkákkal.

[box style=”info”]Szilveszterre készült csokis linzer, de akár buliba vagy farsangra is remek édesség.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is