Elkészítése
A tészta elkészítése
Először a margarint elmorzsoljuk a sütőporral átszitált liszttel. Gyorsan dolgozunk, hogy a margarin ne olvadjon ki túlságosan. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztát gyúrunk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd különböző formákkal (pogácsaszaggatóval vagy kisebb pohárral is működik) kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket, amíg aranybarnák nem lesznek.
A krém elkészítése
Amíg a sütik sülnek, elkészítjük a csokikrémet. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport és simára dolgozzuk. Amikor a sütik kihűltek, 2-2 darabot összeragasztunk a krémmel.
A csokoládébevonat elkészítése
Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd elkeverjük benne az olajat és a habtejszínt, hogy selymes állagú bevonatot kapjunk. Az összeragasztott sütiket belemártogatjuk a csokoládémázba, majd tálcára tesszük őket, hogy a máz megszilárduljon.
Díszítés
A csokival bevont sütiket fél dióval, kókuszreszelékkel vagy színes tortadarával díszíthetjük, hogy még mutatósabbak legyenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
