Hozzávalók:
- 14 dkg liszt
- 9 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 1 ek méz
- 1 narancs reszelt héja
- kevés rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 késhegynyi őrölt csillagánizs
- 14 dkg puha margarin
- 4 dkg olvasztott 70%-75%-os étcsoki
A bevonat
- 10 dkg torta bevonó fehér és étcsoki
Elkészítése:
A hozzávalók anyagait géppel kidolgozzuk, majd a vajjal kikent, liszttel enyhén beszórt formákba belekanalazzuk, és vizes spatulával végighúzzuk a tetejét, hogy egyenletes legyen.
Előmelegített sütőben 190 fokon, 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a formákból kiborítjuk, és tortabevonóba mártjuk őket, kinek tetszése szerint.
Ebből a mennyiségből kb. 30 db süti lett.
Jól záródó fémdobozban sokáig eltartható.