A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből csipet sóval és 1 ek cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet és habverővel krémesre verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport. Összekeverjük és kevés tojáshabbal lazítjuk.
A masszához hozzáadjuk a maradék habot és laza, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
Egy nagy gáztepsit (44*38 cm) sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a piskótamasszát és 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.
Egy konyharuhát meghintünk liszttel, erre ráborítjuk a piskótát és lehúzzuk a sütőpapírt róla. A konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínhabot felverjük kemény habbá a zselatinfixszel, majd a mascarponés krémbe forgatjuk.
A piskótát kitekerjük megkenjük a tejszínes-mascarpone krém 3/4-ével, megszórjuk a friss málnával és ismét feltekerjük sokszorosan.
Becsomagolva hűtőbe tesszük 2 órára, hogy a krém megdermedjen.
Kivesszük a hűtőből a piskóta tekercset és megmaradt krémmel, habrózsákkal díszítjük. A rózsák mellé friss málnát rakunk.