Alap
A darált kekszet a cukorral, a puha vajjal, a rumaromával és a kakaóporral összekeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, amíg linzertészta keménységű masszát kapunk. A tepsi alját megszórjuk kevés darált keksszel, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.
Krém
A pudingport kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a pudingot, és folyamatos keverés mellett 1-2 percig főzzük. Teljesen kihűtjük.
Közben a mandulát feldaraboljuk, ha nem előre vágottat használtunk. A habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük a rumaromával és a mandulával együtt. Addig dolgozzuk robotgéppel, míg a krém teljesen homogén lesz. Ezután a kekszes alapra kenjük.
Teteje
A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd a krém tetejére simítjuk. A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Tálaláskor kakaóporral és hámozott mandulával díszítjük.
Tipp
Ha szeretnénk még gazdagabb ízt, szórhatunk a krémbe apróra vágott étcsokoládét vagy csokidarát. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval is, ami még ünnepibbé teszi a desszertet.