Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-mandulás bűnbeesés recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az alaphoz

  • 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 1 evőkanál kakaópor
  • kb 1,5 dl tej

A krémhez

  • 2 csomag csokoládízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1-2 tk rumaroma (ízlés szerint)
  • 2 dl habtejszín
  • 0,5 csomag zselatin fix
  • 5-10 dkg hámozott mandula

Tetejére

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • kakaópor
  • hámozott mandula

Elkészítése

Alap

A darált kekszet a cukorral, a puha vajjal, a rumaromával és a kakaóporral összekeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, amíg linzertészta keménységű masszát kapunk. A tepsi alját megszórjuk kevés darált keksszel, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.

Krém

A pudingport kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a pudingot, és folyamatos keverés mellett 1-2 percig főzzük. Teljesen kihűtjük.

Közben a mandulát feldaraboljuk, ha nem előre vágottat használtunk. A habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük a rumaromával és a mandulával együtt. Addig dolgozzuk robotgéppel, míg a krém teljesen homogén lesz. Ezután a kekszes alapra kenjük.

Teteje

A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd a krém tetejére simítjuk. A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Tálaláskor kakaóporral és hámozott mandulával díszítjük.

Tipp

Ha szeretnénk még gazdagabb ízt, szórhatunk a krémbe apróra vágott étcsokoládét vagy csokidarát. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval is, ami még ünnepibbé teszi a desszertet.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-mandulas-bunbeeses/